Helene i Alabama - utvekslingsblogg
Forside Add meg Om meg Kontakt

En liten oppdatering:)Jeg er snart ferdig med søknaden, mangler bare å skrive ferdig brevet til verstfamilie og gjøre ferdig familiealbumet;)

Forrige fredag var jeg hos legen for å gjøre legesjekken for søknaden. Alt var bra med meg utenat en ting... jeg faila big time(lol) på synstesten hahaha. Istedenfor at jeg sa til legemannen at jeg ser litt dårlig, prøvde jeg heller bare å gjette på bokstavene som jeg fikk beskjed om å lese. Mamma fikk helt latterkrampe og legen sa"Det var den beste gjettinga jeg noen gang har hørt" hahah. Jeg fikk vell 2 riktige av mange bokstaver hahah:))

Fikk beskjed om å legge til noen bilder til innleggene, men jeg finner ikke noen passende bilder derfor blir det et av justin;)


gleder meg til jul<3

 • Gleder meg:)  Da har jeg fått underskrft på karaktergreiene til søknaden, så da mangler jeg bare å skrive ferdig karakterdelen, resten av søknaden, skrive ferdig brevet og legebesøk og så er søknaden ferdig:)

  Jeg og Marie må tilbake til ungdomsskolen på mandag for å finne ut hvor mange timer i uka vi hadde av hvert fag.

  Å herregud gleder meg til neste år:) Btw det er bare å spørre(hvis det er noen som leser bloggen da, lol) om det er noe du lurer på når det gjelder utveksling;)

 • Planene fremover:))  Idag skal jeg og mamma gå gjennom ALLE  papirene, og da mener jeg absolutt ALLE som vi har motatt fra explorius!! Gleder meg faktisk haha:)) Så skal vi også gjøre ferdig utfyllingsdelen på søknaden.

  Imorgen skal jeg og Marie (http://marieintheusa.blogg.no/)  få underskrift på karakterer som er også er en del av søknaden.

  Neste fredag skal jeg dra til legen fordi han må også fylle ut en del til søknaden og jeg må også få vite når og hvilke vaksiner jeg skal ta:S gruer meg til sprøytene...

  Så det er da planene fremover:) nå er det bare 150 norske skoledager igjen:))

 • 151 dager!!  Da har jeg faktisk regna ut hvor mange skoledager jeg har igjen på norsk skole før jeg drar til USA! hehe fritidsproblemer...hahah, nei jeg regna det faktisk ut siden jeg gleder meg så utrolig mye:) jeg og Ingvild (bloggen hennes er http://ingvildintheus.blogg.no/ ) snakka om utveksling på skolen(eller vi gjør det hverdag haha), og det er bare 10 måneder til vi drar, OMG!!! Det virker lenge, men det skjer noe nytt hele tiden når det gjelder utvekslingsprosessen så derfor føler jeg at tiden går så fort:)))))

   

 • Fakturaer!  Da har vi fått fakturaene fra explorius. Første faktura må betales før 1 november, den er på litt over 13 000. Andre faktura må betales innen februar, den er på litt over 12 000, neste må betales innen mai den er også på litt over 12 000. Den siste fakturaen må betales innen juni, den er på litt over 31 000:O

  Vet at dette ikke er så spennende å lese, men jeg så jo at jeg skulle skrive det som skjer i utvekslingsprosessen, hahah!!


  Gleder meg:)))

 • Family album:)  Da har jeg startet med familie albumet. Det er er så lett å finne bilder av meg selv, siden jeg er jo SÅÅ fotogen så jeg ELSKER å bli tatt bilde av...NOT! Tror nok at jeg må ha en liten photoshoot med familien for å få med de siste bildene, hahah.

  idag på skolen var Hanne, Marie, Ingvild og jeg på sånn prate time med karriereveilederen på skolen vår angående utveksling. Jeg merker at jeg gleder meg bare mer og mer. Det har egentlig ikke gått helt opp for meg at jeg skal dra på utveksling til USA og være der i et helt år, det har liksom alltid bare vært en drøm. Men nå sitter jeg jo her og lager familie album som jeg skal sende til min nye vertsfamilie, fyller ut søknaden og masse mer:)))))))

   

 • Søknaden!
  Tenkte at jeg skulle skrive litt om hvordan søknaden er og litt om søknadsprosessen. Det som skjer er at først må dy fylle inn et skjema om bare masse fakta om deg sel(hvor og nar du ble født, hvord du bor osv.) Så må du også svare på noen få spørsmål om foreldrene din og søsknene din. Deretter kommer det noen skrivespørsmål om dine interesser, husoppgaver, om du er vegetarianer, sykdommer, hvorfor du vil være utvekslingstudent, osv. Du skal også krysse av på et kart om ca. hvor du bor i Norge(aner ikke hvorfor man skal gjøre det, men men...) Så skal du også skrive under på at du skal følge din organisasjon i USA sine regler(hvis du bryter dem, blir du sendt rett hjem).

  Så er det også en del der du må dra til legen, og hans skal svare på spørsmål om din helse. Du må også ta noen vaksiner. Du skal hvertfall ta hepatitt B vaksinenen 3 GANGER:S gleder meg...-.-

  Så kommer det viktigste, du skal skrive "et brev" til din vertsfamilie om deg og din familie. Det brevet må være på 2A4 ark, og det skal blir skrevet på pc'en, HJELP! Du skal også lage et slags familiealbum der du presenterer deg selv gjennom bilder.

  Du får 1 måned på å skrive ferdig og sende inn søknaden. Det var litt om søknaden:))

   

 • SØKNADEN:)))  Endelig har jeg fått søknaden:)))) Jeg trodde jeg skulle få den om en månede eller no, men neida fikk den idag:)))))) wuiiii

  Så da sitter jeg er med den 20+ sider lange søknader, men det er faktisk ganske gøy, selv om den er laaaang og alt står på engelsk:)) så søknaden blir fredagskosen hahah;)

  Det eneste jeg ikke liker med søknaden, er lege delen:S jeg må ta 10 vaksiner:S men jeg tror jeg har tatt noen av dem, men ja... har bestilt legetime 28.oktober så da blir det sprøytefest hahah!!

 • Søknaden er "bestilt" haha:))  hihi idag fikk jeg denne mailen fra explorius:

  Hei du,

   Du har nå kommet til det punktet på din vei mot utvekslingsåret ditt i USA hvor vi skal tilsende deg en søknad.

   Da har vi mulighet til å sende deg en søknad som er åpen for hele USA eller en søknad som gir deg mulighet til å komme med et ønske om 3 spesifikke delstater. Husk at dette er et ønske og ikke en garanti for at man blir plassert i en av de 3 statene. Det garanteres kun at man først og fremst leter etter en plassering i en av disse statene.

   Hvilken type søknad ønsker du at vi skal sende deg?

   Svar meg gjerne så snart som mulig på denne e-post adressen, så får du satt i gang med din søknad.

   Jo tidligere du leverer en ferdig og korrekt søknad til oss, desto tidligere begynner søket etter akkurat din vertsfamilie! Du vil jo gjerne vite hvor du skal så snart som mulig? Så tenk deg litt om og svar meg så så snart du kan J

  Hilsen,

   Leoníe

  Senior Program Coordinator

  Jeg valgte så klart søknaden som er åpen for hele USA, har hørt at det er da man får en vertsfamilie som passer best for deg. å herregud som jeg gleder meg hahah:))))) WOOHOOO

 • Hvorfor vil jeg til USA?

  Tenkte at jeg skulle skrive et innlegg om hvorfor jeg vil til USA;)

  Det var vell først i Åttende at jeg begynte å tenke på å ta andre året på videregående i USA. Jeg ville gjøre noe nytt og oppleve noe nytt. MEN i slutten av niende tenkte jeg bare at å dra til USA og være der i ET HELT ÅR kom jeg ikke til å greie... den tanken hadde jeg helt til midten av tiende. Siden da har jeg tenkt på utveksling hele tiden og bare tenkt at dette er en sjanse som jeg må gripe:))

  Grunnen til at jeg vil dra til USA er fordi jeg vil oppleve noe nytt og lære hvordan det er å leve i en annen kultur, bli mer selvstendig, og så klart bli bedre i engelsk hehe;) jeg klarer ikke tanken på å gå på oppegård videregående i tre år. Oppleve det samme hver eneste dag, gjøre det samme hver eneste dag(det er hvertfall slik jeg opplever det), Jeg tror jeg rett og slett bare vil miste all motivasjon... det er akkurat derfor jeg vil til USA;) nå bruker jeg det som motivasjon siden jeg vet at neste år kommer til å bli et hardt skoleår, men en opplevelse jeg aldri vil glemme(jeg vet aldri si aldri/never say never hahah men ja ja).  Jeg vet at jeg vil møte mange utfordninger og sikkert vil slite med hjemmelengsel de første måndene, men jeg vet at dette er det jeg vil:)))))

  jeg oppfordrer alle som har sjansen til å dra på utveksling bør gjøre det.:))))))

   "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do" ;)

  GLEDER MEG!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))) USA here i come:)))

   

 • Les mer i arkivet August 2012 Juli 2012 Juni 2012

  heleneintheusa

  heisann:) Jeg heter Helene og er 17 år. Jeg skal reise på utveksling til Alabama med Explorius, skoleåret 2012/2013. På denne bloggen skal jeg oppdatere venner og familie med alt som skjer og alt jeg opplever. Stay tuned:)

  Kategorier


  Blogg før USA utvekslings prosessen VERTSFAMILIE:)

  Arkiv


  August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 November 2011 Oktober 2011

  Siste innlegg


  17 TIMER!!! 1 UKE IGJEN!! flybilletter! 3 uker igjen!!! VISUM:):) CHECK LIST:) 14 AUGUST:):):):) Ikke lenge igjen nå:):):) Rare, morsomme amerikanske regler! Til utveksingsstudenter 2012/2013! :D

  Lenker


  AFS- Anniken AFS-Anna AFS-Elise AFS-Frida AFS-Lise Maria AFS-Marie AFS-Nora AFS-Oda AFS-Una Arjan i Singapore Aspect-Benedicte Aspect-Benedikte Aspect-Camilla Aspect-Elise Aspect-Emmeli Aspect-Hannah Aspect-Juliane Aspect-Linn Victoria Aspect-Martin Aspect-Nora Aspect-Sebastian EF- Ida i Nevada EF-Carina EF-Helene EF-Iselin EF-Marthe EF-Natalie Explorius- Anniken Explorius- Kristine Explorius- Maiken Explorius-Ajla Explorius-Anette Explorius-Aurora Explorius-Caroline Explorius-Frida Explorius-Johanne Explorius-Julia Explorius-Kine Explorius-Maiken Explorius-Maria Explorius-Marie Explorius-Marie Explorius-Marte Explorius-Mia Explorius-Nora Explorius-Oda Explorius-Pernille Explorius-Silje Explorius-Silje Explorius-Stine Explorius-Tilla Explorius-Veronica Explorius-Vilde Into-Helene Into-Martine Into-Pernille Into-Stine Speak- Hanne i Florida Speak- Vår Maja Speak-Amalie Speak-Benedikte Speak-Kristin Speak-Nikolai i Hawaii Speak-Nora i Australia Speak-Rebecca Speak-Stine Marie STS- Katrin STS-Ane STS-Juliane STS-Marie STS-Marte STS-Mathilde STS-Mina Emilie STS-Nika STS-Pia STS-Selina STS-Sunniva

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse

  hits